Från Columbia Valley Washington State, USA kommer denna mineral och citrusdrivna nyhet gjord på 100% chardonnay. Charles & Charles Riesling 2015 har en vacker och fyllig frukt med toner av kaprifol, citrus, aprikos och vit persika omgärdad av skiffer och hög mineralitet.

Druvorna pressades försiktigt och juicen har sedan sedimenterat i 48 timmar i 40 grader. Efter omdragning av den tunga bottensatsen behandlades vinet till att avlägsna tanninerna som plockats upp i pressningen, samtidigt som man behåller en fullständig mellansmak. Saften separerades sen till två delar så att varje del kunde fermenteras med olika jäststammar. Båda tankarna blev sedan kalljästa för att förlänga jäsningen. När vinet nåt en balanserad restsocker till syranivå stoppades jäsningen.

Som självlärd vinmakare är Charles en sann hantverkare och en pionjär i vinvärlden. Under 2008 var K Vintners utsedd av Wine & Spirits Magazine som en av de ”bästa nya vingårdarna det senaste decenniet” och som ”Winery of the Year” i sin årliga köpguide. 2009 blev Charles utsedd till ”Winemaker of the Year” av Food & Wine magazine och 2010 belönades han med samma titel av Seattle Magazine. The Charles & Charles Projektet är ett samarbete mellan Charles Smith och Charles Bieler av Three Thieves , Bieler Père et Fils , och Sombra Mezcal . Charles & Charles portfölj innehåller en röd blend på Zinfandel från Kalifornien samt en Cabernet Sauvignon/Syrah, en rosé och en Chardonnay från Columbia Valley.

Vinet finns i lager, kontakta din säljare för mer information!