Sparky Marquis och Sarah Watts är det hårt arbetande vinmakarparet bakom Mollydooker Wines. Idag är de en kultförklarad, framgångsrik och prisbelönt producent men resan har varit lång och ingen dans på rosor. När de började 1991 hade de tillsammans 1000 dollar på banken och stora drömmar om att utveckla sin verksamhet. Efter en tid försökte de sig på att sälja vin i bulk för att ha mer tid för familjen. Första året var detta en stor succé medan följande år fanns ett stort överskott och priset på deras vin gick från 7 dollar per liter till ynka 25 cent per liter. Sarah och Sparky gick därefter tillbaka för att göra vin på flaska tillsammans med sina vänner i deras gemensamma företag Marquis Philips och åter var succén ett faktum. 1999 blev de Australian Winemakers of the Year, 2002 vann de Bushing Award för tredje gången och i USA kommenterade Robert Parker ”The greatest red wine values in existence” och ”Run, don’t walk and secure as much as you can of these wines” och gav Integrity 99 poäng.

Varumärket Marquis Philips var en framgångssaga som växte från 8000 till 120 000 lådor på fyra år. Sarah och Sparky bestämde att de inte ville växa in till någon jätte. De älskade vingårdarna, älskade att göra vin och dela med sina vänner. De bestämde sig för att förbli små. De resonerade att de hade börjat med $ 1000, så att de kunde göra det igen. I mars 2006 namngav de det nya varumärket Mollydooker – Aussie-slang för vänsterhänta, eftersom de båda är vänsterhänta. Det var till en början hårt jobb och inga pengar men sedan dess har Mollydooker vuxit fram som en kult-kändis på den australienska vinkartan med många fina priser i bagaget.

Under de senaste tre åren har man moderniserat och uppgraderat vingården, dragit ut oönskade druvsorter som ersatts med Shiraz, installerat ett bevattningssystem och flyttat kontoret till vingården. De har nu 50 fast anställda och ytterligare 20 vid skörd. Sarah designar etiketterna och både hon och Sparky brinner för sitt motto ”Vi gör viner som gör att människor går WOW, genom att lägga vikt på detaljer och engagemang för kvalitet!” Och aldrig ta genvägar eller kompromissa med kvalitet.

Vårt sortiment från Mollydooker Wines
Blue Eyed Boy 13
Blue Eyed Boy
När du doftar på det här vinet känner dina sinnen omedelbart av en doft av bukett, djupblåbär, rikt plommon och kaffe. Dessa framträdande fruktsmaker följs noggrant av choklad och lustigt lakritskrydda med krämig vanilj som hela tiden väver sig igenom. Detta vackert balanserade vin är en klassisk representation av vår Blue Eyed Boy: verkligen en livlig, mogen och eftergiven upplevelse.. Druvorna odlades på Joppich vingården Langhorne Creek, Gateway och Kirwin vingårdar i McLaren Vale. Vinet har jäst och mognat i amerikanska ekfat som är 83% nya fat och 17% i ett års fat.
324,00kr
CarnivalofLove BottleM
Carnival of Love Shiraz
Den ljuva körsbärs-, björnbärs- och plommonjuicefruktsmaker gifter sig tillsammans och bildar denna kraftfulla, men eleganta Shiraz. Tillverkad av ett urval av McLaren Vales främsta druvor, ger den djupa färgen och doftande näsan en välsmakande smak av frukt som sammanflätas med rik mocka, kaffe och choklad, med spår av lakrits och kola. Carnival of Love erbjuder exceptionell komplexitet samtidigt som den är balanserad och härlig att dricka
479,80kr
Boxer Bottle Shot M_0
The Boxer
Denna lockande och omedvetet djärva Shiraz har inslag av kryddade plommon, björnbärssylt och körsbär och avslutar med kaffekräm, lakrits och vanilj. Fylld med livfulla bärfruktegenskaper, men ändå elegant med fasta tanniner, vilket resulterar i en mjuk munkänsla. Druvorna odlades på Mollydooker Home, Coppermine Road, Long Gully Road, Fragos, Ryans Road, Seaview, Reedy Creek, Hawthorn Ridge, Booths & Martins Road vingårdar i McLaren Vale och Birchmore & Joppich i Langhorne Creek. Vinet har jäst och mognad på 100% amerikanska ekfat med 42% nya, 42% första års och 16% två år gamla fat.
252,00kr