Pris: 386 kr

Storlek: 750ml

Druvor: Chardonnay 50%, Pinot noir 50%

Alkoholhalt:

Årgång: No vintage

Land: Italien

Sortiment:

Producent: Prestige des Sacres

Kategori: Mousserande viner

Cuvée Grenat Millésime

vinet

Cuvée Grenat Millésime 2012 har en vacker grön guldfärg och en stadig, regelbunden ström av bubblor. Helhetsintrycket av denna årgång 2012 är av lugn och mognad. Doften påminner om en rik bukett höstliga toner som Mirabelle plommon, kanel, smält smör och akacihonung. Cuvée Grenat Millésime 2012 har en komplex, helt uttrycksfull smak som är värd att para ihop med mat. Den första smaken är levande och full av energi. Surheten och bruset smälter sedan in i vinets kropp som blir fylligare och mjukare.


producenten

Historien började i början av 1960-talet, inspirerad av René Lamblot och en handfull vinodlare från Janvry nära Reims, som bestämde sig för att gå samman och samla sina resurser för att tillverka sin egen champagne. Deras mål var att främja deras område - de västra sluttningarna av Montagne de Reims. Åren gick och den lilla gruppen utvidgades; grundarna anslöt sig till flera andra vinodlare som delade samma önskan om solidaritet och ömsesidig hjälp.


Idag skriver de 60 vinodlarna i PRESTIGE DES SACRES Champagne sin egen berättelse med en gemensam passion. De kämpar för värdena som överförs från generation till generation och skördar sina vinstockar genom att tillämpa väl genomtänkta, övervägande metoder för att erbjuda de allra bästa druvorna.